Neem contact op

Werken als Finner

Let op: dit is een flinke tekst, maar dat is ook niet vreemd, want het gaat over jouw carrière!

Op ieder moment in je carrière is werken bij FiN een goede keuze, als je durft! We leggen je uit waarom en wat de bouwstenen zijn.

Jij zit achter het stuur

Bij FiN laten we jou zoveel mogelijk uit jezelf halen. Jij zit achter het stuur en wij helpen. Geen standaard programma’s dus; daar geloven wij niet in. We kijken liever naar jouw drijfveren en capaciteiten. Dat doe je samen met een hele ervaren finance & control manager die jouw coach wordt en jou helpt om écht beter te worden. Samen bekijken jullie welke ervaringen je moet opdoen om de juiste stappen te maken. Daar maken we géén jaarplannen en doelstellingen van die we dan aan het einde van het jaar gaan beoordelen. Sterker nog; bij FiN zijn geen beoordelingsgesprekken.

Geen beoordelingen, maar 360 graden feedback en portfolio

Wij gunnen het onze Finners om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over hun ontwikkeling. Daarom zijn er bij FiN geen beoordelingen, maar portfoliogesprekken waarin jij ons laat weten hoe het met jou en je ontwikkeling gaat. We faciliteren dit met TruQu; een hele eenvoudige app waarin je zelf doelen bijhoudt, heel gemakkelijk 360 graden feedback kunt opvragen en je reflecties kunt vastleggen. Twee keer per jaar heb je een officieel gesprek met je coach om de voortgang te bespreken.

Onderdeel van een inspirerend team

FiN is bewust een kleine organisatie; we streven naar een team van 35 en maximaal 50 gedreven professionals, met een goede mix van starters tot seniors. Mensen die elkaar daardoor goed kennen en prikkelen. In deze uitdagende omgeving krijg je vanzelf een nog scherper beeld van jouw ambitie en het helpt om te zien waar jouw kracht en energie ligt. En uiteraard kun je bij moeilijke vraagstukken altijd bouwen op de ervaringen van je collega’s. Wij zorgen ervoor dat het een sterk team blijft, omdat we weten dat jij graag onderdeel wilt zijn van de beste groep financials in de regio.

Interim opdrachten bij klanten

Het grootste gedeelte van je tijd ben je aan de slag als interimmer in opdrachten bij onze klanten. Afhankelijk van je ervaring – van starter tot senior – en je ontwikkelwensen proberen we de opdrachten zo goed mogelijk te laten aansluiten met jouw wensen, maar we kunnen daar natuurlijk geen garanties bij geven. Er zijn grofweg twee soorten opdrachten: je vervangt tijdelijk iemand of je krijgt een bijzondere opdracht. Regelmatig zie je ook een combinatie, omdat de klant het als een kans ziet om de tijdelijke vervanger meteen een extra opdracht mee te geven. Gemiddeld duurt een opdracht 9 maanden en dat is een perfecte periode waarin je iets eigen kunt maken en het verbeterd achterlaat. Je leert o.a. hoe je snel nieuwe omgevingen, werkwijzen en systemen eigen maakt. Maar ook hoe snel of langzaam je moet gaan om goede resultaten te boeken die ook gedragen worden, of hoe je een groep mensen bij je klant in een positieve spirit kunt krijgen. Je spart hierover voortdurend met je coach die jou goed kan helpen op basis van zijn ervaring. Daarnaast kun je uiteraard klankborden met je collega Finners. Er is altijd hulp. Lees hier maar eens hoe klanten en Finners het ervaren.

Geef je carrière een boost met een studie

Het is belangrijk om je groei in ervaring en kennis in balans te houden. Daarom stimuleren wij Masteropleidingen, de opleiding tot Registercontroller bij TIAS, maar bijvoorbeeld ook de postgraduate opleiding Business Analytics & Data Science aan de VU. Je combineert de studie met je opdracht bij een klant en we weten uit ervaring hoe pittig dat is. We proberen daarom zoveel mogelijk rekening te houden met je studiebelasting en helpen je mee waar we kunnen. Bijvoorbeeld door je actief te begeleiden bij je thesis.

Werken aan je persoonlijke skills

Je persoonlijke skills zijn een belangrijke bouwsteen van je succes. We hebben het dan bijvoorbeeld over je sociale antenne en tact, je overtuigingskracht en zichtbaarheid, hoe je plant en organiseert, hoe je omgaat met weerstand en over je communicatieve en presentatievaardigheden. Belangrijk uitgangspunt is dat je zelfkennis hebt en zelfbewust bent en dat je hierover feedback wilt van je omgeving. FiN helpt je vervolgens verder door je te koppelen aan een interne coach of door te zoeken naar de beste oplossing buiten FiN. Zo gaan Finners regelmatig naar 7-habits training van Covey, maar hebben we ook voor een Finner een individuele, op maat gemaakte, communicatietraining georganiseerd bij een gerenommeerd communicatiebureau. Geen standaard trainingsprogramma’s dus, maar maatwerk.

Het FiNLab; een unieke carrièreversneller

Wat zou jij willen? Trainingen volgen of onder werktijd onderwerpen die jij interessant vindt zélf onderzoeken? Wij gaan voor de tweede optie en denken dat mensen die bij ons passen, er ook zo over denken. Daarom hebben we het FiNLab geopend! Je werkt in divers samengestelde groepen aan het onderwerp dat jij leuk vindt. Zo leer je ook nog eens van elkaar en word je nooit overvraagd omdat je een ervaring nog niet hebt. Je krijgt budget om ontbrekende kennis aan te vullen in seminars, trainingen of het inhuren van een specialist. Kijk hier voor de onderwerpen waaraan de Finners op dit moment werken.

Maandelijks komen alle Finners van 14:00 tot 19:00 bij elkaar op ons kantoor op Strijp-S. Dan wordt de voortgang van alle onderzoeken met elkaar gedeeld, testen groepen hun bevindingen op collega’s of denken collega’s mee over lastige vraagstukken die een doorbraak nodig hebben. De kennis die in het FiNLab wordt opgebouwd delen we met alle Finners zodat uiteindelijk iedereen het kan toepassen in zijn dagelijks werk bij de klant.

Het FiNLab staat voor open innovatie en daarom delen we de kennis ook met klanten in de vorm van blogs, whitepapers en stappenplannen die we op onze website zetten. Dit wordt allemaal gemaakt door Finners. Je maakt dus ook seminars, trainingen en simulatiegames die je zélf geeft aan klanten, als je durft! Of je presenteert het tijdens events als de Financiële Proeverij of de seminarreeks Digital May.

De voordelen van het FiNLab op een rijtje:

  • Je ontwikkelt onder werktijd zelf nieuwe kennis en het is bewezen dat je daardoor meer leert;
  • Je profiteert mee van de kennis van de andere groepen en wordt daardoor een completere professional;
  • Je krijgt de kans om zelf trainer/docent te zijn en het is bewezen dat dit voor jezelf de hoogste leervorm is;
  • Je krijgt veel zichtbaarheid in de markt en dat is natuurlijk goed voor je personal branding.

Wil je meer weten kijk dan naar deze korte video over het FiNLab en de aftermovie van de Financiële Proeverij van 27 maart 2018.

Werken bij FiN past bij ieder moment in je carrière

Dat is een behoorlijk statement en dus zullen we het toelichten. We laten je zien hoe het past bij een starter, iemand die in zijn tweede of derde stap zit, de professional die al ervaring heeft met leidinggeven of als business controller sturing geeft en voor de zeer ervaren financial die uitblinkt als expert of als manager.

Als starter heb je waarschijnlijk vooral behoefte om snel in veel keukens te kijken, jezelf goed te leren organiseren en zo snel mogelijk een goed beeld te krijgen van finance & control. Dat past uitstekend bij FiN. In een paar jaar tijd kun je tijdens je interim opdrachten heel veel verschillende branches en werkwijzen leren kennen. Je werkt meestal in rollen waarin je iemand tijdelijk vervangt en neemt dan basis finance operations taken over. Je staat er niet alleen voor, want je coach helpt je. Ondertussen kun je bijvoorbeeld de 7 habits training van Covey volgen waardoor je een heel goed inzicht gaat krijgen in jezelf en hoe je wint aan persoonlijke effectiviteit. In het FiNLab kun je lekker pionieren en leer je veel van je medior en senior collega’s. Niet alleen inhoudelijk, maar ook van hun ervaringen als interimmer.

Als je in je tweede of derde baan zit, dan weet je al veel over de basis financiële processen en systemen. Je hebt jezelf goed leren kennen in praktijksituaties en weet inmiddels wat je echt leuk vindt, waar je goed in bent en aan welke dingen je wilt werken om je doelen te bereiken. Het is tijd voor meer focus en snelheid vooruit. Ook dan past FiN perfect bij je. Je coach kent de weg en helpt je om jouw toekomstbeeld en hoe je daar komt nog scherper te krijgen. De grote stappen kunnen worden gezet door een studie te gaan volgen, los te gaan in het FiNLab en de juiste interim opdrachten te gaan zoeken die jou helpen om het volgende niveau te bereiken.

Je bent alweer een stap verder als je je eerste leidinggevende ervaring hebt opgedaan, of als business controller sturing hebt gegeven in de business. Je groeit van talent naar een professional die het moet waarmaken. Je leiderschapsvaardigheden worden belangrijker omdat mensen nu echt iets van je verwachten. Ook dat kun je perfect realiseren bij FiN. Je combineert passende interim opdrachten met coaching van jongere Finners en een leidende rol in het FiNLab. Als je ondernemend bent geven we je ook de vrijheid om zelf ‘op pad’ te gaan en klanten te gaan adviseren en helpen met oplossingen. We willen op dit niveau geen mensen die alleen maar hun opdrachten draaien, maar mensen die hun ervaring graag willen delen met collega’s en klanten en die zich willen ontwikkelen tot CFO of specialisten die in de markt aanzien hebben.

Ook voor de zeer ervaren financial die al uitblinkt als expert of als manager heeft FiN veel te bieden. We hebben een geweldig team professionals en met het FiNLab een instrument waarmee eigen content wordt gecreëerd. Hierdoor kan FiN een doorslaggevende rol spelen bij haar klanten als men (tijdelijk) de juiste mensen zoekt, nieuwe tools en technieken nodig heeft om slagvaardiger te worden of de medewerkers van het finance & control team verder wil ontwikkelen. Als ervaren financial kun jij dat gebruiken om zoveel mogelijk klanten met jouw specialiteit te helpen. Voorwaarde is dat je zeer ondernemend bent en in staat bent om de business van FiN te laten groeien met jouw specialiteit.

Overtuigd?

Als je tot hier bent gekomen, dan vind je ons verhaal waarschijnlijk interessant. Als je nog meer wilt weten dan kun je terecht op de werken bij FiN pagina. Op die pagina delen Finners in blogs hun ervaringen over werken bij FiN en geven we onze kijk op een aantal vooroordelen over werken bij een detacheringsbureau. Maar het beste is natuurlijk als we echt in contact komen. Bel of mail ons voor een afspraak op ons prachtige kantoor op de 8ste verdieping van het Glasbouw op Strijp-S in Eindhoven. 0651262321 of info@fincompany.nl

Is dat nog iets te vroeg, dan kun je ons ook leren kennen tijdens een event van FiN zoals De Financiële ProeverijDigital May of een training. Je bent welkom!

 

lees meer

Terug

Vacatures

Finance Studentenpool ASML

FiN verzorgt de staffing van de afdeling Finance Accounts Payable van ASML. Gezien het type werk doen we dat met …

Bekijk vacature
Vacature Finance & Control op zijn kop zetten met Power Bi

Wil jij finance & control op zijn kop zetten met Power BI?

FiN zoekt twee finance & control professionals met 4 tot 8 jaar ervaring die heel blij worden van alle nieuwe …

Bekijk vacature

Ligt jouw hart bij data science, processmining en datamining?

FiN zoekt een ervaren finance & control professional met minimaal 12 jaar werkervaring die veel meer tijd wilt stoppen in …

Bekijk vacature

Wil jij 13 september starten met de RC-opleiding in Tilburg?

FiN zoekt twee financials met 4 tot 8 jaar werkervaring die heel graag op 13 september 2018 willen starten met …

Bekijk vacature

Vooral van jongere finance professionals horen wij regelmatig vooroordelen over werken als interimmer. Vind je dat nog steeds na het lezen van onderstaande chat?

Dagboek van een Finner

Finners in beeld

Leren in het FiNLab

Het FiNLab is bij FiN een manier om te kunnen leren. Dat is niet alleen leren via opleidingen of projecten bij klanten. Je kunt bij FiN ook leren in het FiNLab. Het FiNLab is een manier waar je zelf aan de slag gaat met dingen die je interessant vindt of waarover jij jezelf verbaast.

De 5 grootste vooroordelen over werken als interimmer

FiN hoort regelmatig van jongere finance professionals vooroordelen over werken als interimmer. Om die reden maakte wij de serie ‘Vooroordelen over Interimmen’.

Onze kei goeie Finners