Neem contact op

@RISK

Met de toepassing van slimme statistiek in je business cases en scenario’s zal je ervaren dat discussies ineens gaan over de echte drivers.

Uiteraard moet je er als controller staan bij het nemen van een belangrijk besluit waarbij jij de aangewezen persoon bent om de business case voor te leggen. Je hebt een knap model gemaakt in Excel, maar dan? Je gesprekspartners willen allerlei scenario’s zien, maar welke precies? En wat zijn de kansen dat ze uitkomen?

Als je wilt laten zien welke drivers bepalend zijn en als je wilt voorkomen dat politiek de beslissing de verkeerde kant op stuurt, dan helpt deze Excel add-in*je in de discussie. Zo sta je een stuk sterker en kun je de uitkomst beter naar je hand zetten.

Stel je een interactieve sessie voor, waarbij je gebruik maakt van de collectieve denkkracht en kennis van de hele groep. Je vraagt geen getal als input, maar inzicht. Voor alle deelnemers is het nu veiliger om iets in te brengen en ze redeneren minder naar de uitkomst. Want die is namelijk het resultaat van een doordacht proces en met de hulp van slimme statistiek. Zo helpt de tool @Risk je met meer succes het beste besluit te nemen.

@Risk is een Excel add-in die met heel veel rekenkracht Monte Carlo analyses uitvoert. Zo kun je de risico’s in je aannames opsporen en de kansen van duizenden scenario’s snel berekenen en overzichtelijk grafisch weergeven. Een nieuw inzicht is in enkele seconden doorgerekend waardoor je interactief discussies kunt voeren op alle niveaus. Een relatief eenvoudige tool die je meteen slagvaardiger maakt.

Wil je ook snel aan de slag met @Risk? Dan komen we graag langs voor een demo!

FiN biedt je verschillende vormen aan om met dit thema aan de slag te gaan. We organiseren ook trainingen, workshops, business games en helpen je met zelfstudie.

Ben je ook geïnteresseerd in PowerBI en Lean Six Sigma?

lees meer

Blogs