Neem contact op

Verslag Ronde Tafel (okt 2016) 19.01.2017

“De rol van finance in het innovatieproces”

Samenvattend kunnen we stellen dat het de rol van een financial in het innovatieproces is om (onder andere): orde & structuur aan beslissingen toe te voegen, inzichten te geven, de business case te calculeren en te beoordelen, om te gaan met politiek en de grenzen op te zoeken en het succes te kunnen meten. Waarbij big data in bepaalde mate wel wordt gezien als het onderwerp van de toekomst, maar nog niet concreet wordt opgepakt.

De conclusie & aanbevelingen zijn gebaseerd op een discussie met deelnemers aan een ronde tafel. Hierin ligt tegelijkertijd de eerste aanbeveling om dezelfde groep te blijven volgen rondom dit onderwerp en op een later moment dezelfde vragenlijst en discussie nogmaals te organiseren.

De deelnemers hebben aangegeven geen ‘succes modellen’ te hanteren om eenvoudig en eenduidig keuzes te maken tussen innovatieprojecten. Enerzijds kan elke business case als uniek worden ervaren. Anderzijds zou elke business case aan bepaalde randvoorwaarden met betrekking tot return-on-investment moeten voldoen.

Tot slot is een interessante vraag in welk mate het onderwerp Big Data impact heeft op opleidingen & stromingen binnen het vakgebied.

Download hier het verslag:

Verslag – De rol van finance in het innovatieproces – Ronde Tafel 19 okt 2016

Meer Nieuws